S-a găsit soluția admiterii părinților în secțiile de reanimare și terapie intensivă a spitalelor de pediatrie din Chișinău.


Am găsit soluția perfectă pentru rezolvarea problemei admiterii părinților în secțiile de terapie intensivă din cadrul spitalelor pediatrice din Chișinău!

Dacă nu li se permit părinților, să le permită câinilor să stea cu acești copii! 😉

Nu, nu! Nu este o glumă! Acest lucru se întâmplă zi de zi, în cel mai mare și mai performant spital pentru copii din regiunea Shizuoka, Japonia.

Am vrut să încep anume cu această experiență a mea în urma vizitei in Japonia, care sincer, m-a uimit  puțin și pe mine, cu toate că am văzut mai multe spitale de copii din diferite țări (SUA, Israel, Germania) și mă consider un doctor progresist. Dar cred că mai am și eu să lucrez în această direcție.

Seviciul de asistența medicală din regiunea Shizuoka se consideră a fi cel mai de succes din Japonia și chiar urmează a fi înaintat ca model de serviciu medical pediatric la nivel mondial. Spitalul de copii din Shizuoka este un spital de nivelul III (nivel ierarhic superior), unde se internează cei mai gravi copii din această regiune, unii aduși cu elicopterul, prin intermediul serviciului aviasan, de la alte 2 spitale de nivel II, din estul și vestul regiunii. Acest spital se caracterizează prin cea mai bună echipă de cardiologie pediatrică și neonatală din Japonia, prin chirurgie pediatrică endoscopică (noi încă nu avem așa ceva), cu cele mai performante secții de reanimare și terapie intensivă pediatrică și neonatală, cu hemodializă pentru nou-născuți (know-how în neonatologia mondială).

Ce și-ar fi putut dori mai mult părinții, având așa un spital modern, cele mai performante servicii medicale? Probabil că nimic… Dar administrația și personalul acestui spital este de altă părere… Ei știu că pentru a obține un “outcome” mai bun în urma tratamenului, copilul are nevoie de confort psihologic, încercând să elimine toți factorii stresanți.

În continuare, am să rog, persoanele slabe de inimă să părăsească această postare (mai cu seamă dacă sunteți colaboratori ai secțiilor de reanimare și terapie intensivă sau directori sau vice-directori de spitale pediatrice).

Așadar, pe lângă cea mai performantă asistență medicală acordată micilor pacienți, copiii beneficiază și de asistență socială și psihologică acordată de către spital  – Facility Dog Program!!!“These specially trained dogs, provide love and companionship to patients and are there every day in their fight for life. Improving treatment outcome and improve children’s approach to medical treatment/therapy” – Nu cred că necesită traducere, imaginile vorbesc de la sine.
Chiar aș vrea să văd ce argumente ar aduce medicii, șefii de secție, directorii și vice-directorii medicali ai spitalelor din Republica Moldova contra implementarii a unei practici similare? Cred că argumentul de transmitere a infecției decade de la început.

Iar dacă aceste fotografii nu sunt suficiente, vedeți cum se plimbă acest câine și dresoarea sa, fără bahile, halat și mască prin secția de reanimare și terapie intensivă pediatrică a spitalului de copii din Shizuoka. Și ca să nu fiu acuzat de photoshop le puteți găsi ușor în internet.

Iar dacă nici acum nu v-am convins, am să postez și link-urile unor video de pe youtube, în care chiar directorul spitalului vorbește despre importanța acestui program.

https://www.youtube.com/watch?v=v8JGLzfkoX8
https://www.youtube.com/watch?v=cbgljheWuQg

Și niște poze pe final! Ia vedeți câți din noi sunt în bahile și halat, în secția de reanimare și terapie intensivă pediatrică, ai aceluiași spital? 😜Cu respect,
Al vostru, Mihai Stratulat.

Comentarii

  1. Ma bucur ca exista medici cu vocatie si parinti cu dorinta de informare. Ador acest blog

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Stratulat sa nu uitam si de drumurile Japoniei si in general la cat sunt de dezvoltati. Acolo nu cred sa vedeti drumuri atit de rele ca la noi, caini atit de multi vagabonzi dar si pisici. Dar ideea desigur e ff buna, chiar si cu alt tip de companie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar as vrea sa vad comentarii din partea lucratorilor medicali din spitalele RM...daca ar avea curajul macar careva sa comenteze.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Diversificarea, pas cu pas...

Răceala, viroza, antiviralele și antibioticile.

Pneumonie vs Bronșită obstructivă...